tábory

Noční výsadek, tábory, sebepoškozování, emoční výchova, hry, vaření na ohni, kyberbezpečnost i deskovky. Takové programy nabídla RVVZ Vysočina

V ekocentru Chaloupky proběhla další RVVZ: regionální výměna zkušeností s mottem Učíme se navzájem. Vedoucí Titia na akci vyrazili až na dalekou Vysočinu, aby načerpali nové zkušenosti a inspirovali se k další činnosti v oddílech. Zároveň se celá akce nesla v komunitním příjemném duchu v malebném ekocentru Chaloupky. Byl to tedy i relax na hezkém místě.

Lektoři opět přinesli mnoho důležitých poznatků z aktuálního světa pedagogiky volného času, ale přichystali třeba i workshop vaření na ohni či noční výsadek, kde Zombík s Opičákem po vystoupení z auta se zavázanýma očima kdesi uprostřed cest na neznámém místě drželi pouze mapu a pět sirek se škrtátkem. Žádná baterka, žádný telefon (protože je dobrovolně nechali na Chaloupkách).

Nebojte, oba se vrátili, aby spolu s Májou a dalšími účastníky u ohně hráli na kytaru a pěli písně. Brzy se s vámi všichni vedoucí uvidí, tak se jich na akci zeptejte.

Krabička podpory před sebepoškozením

Během přednášky Veroniky Šibůrkové, zakladatelky projektu Vzkazy na těle, jsme se dozvěděli, jak pracovat s mladými lidmi, kteří ve školách či oddílech trpí nutkáním sebepoškozovat se. Neméně důležitý byl úvod do psychologie a osvětlení toho, proč taková závislost vzniká a jaké potřeby daným lidem plní. Veronika pak představila i Krabičku podpory před sebepoškozením, která obsahuje řadu možností, jak bezpečným způsobem uvolnit napětí bez trvalých ran na těle.