ptačí

Pověsili jsme ptačí budky na Hostivařský hřbitov

V dubnu kolem Dne Země pořádalo hnutí Brontosaurus Dny pro přírodu a krajinu. Smyslem bylo vykonat mnoho dobrovolnické práce prospívající přírodě a zapůsobit i propagačně směrem k veřejnosti. Titio spolu s Regionálním centrem Hnutí Brontosaurus a s oddílem BRĎO Praha uspořádalo akci, kde během několika schůzek děti pod vedením PromiňKuby vyrobily různé ptačí budky, natřeli je a následně na společné akci umístily na stromy. Jednalo se o stromy na Hostivařském Hřbotově, který posloužil jako místo, kde se pilotním projektem ověřilo, že spolupráce mezi Hřbitovy a pohřebními službami Praha je funkční. 

Proč hřbitovy?

Hřbitovy slouží jako oáza klidu v městském ruchu a poskytují dostatek zeleně, která se ptactvu líbí. Budky napomáhají ptákům tak, že simulují přirozené úkryty, které vyhledávají.

Akce se povedla

Jednalo se o moc příjemnou akci, která naplnila cíle propagační, neboť lidé z veřejnosti i z úřadu přišly a akce měla i značný mediální ohlas a zároveň se děti naučily pracovat se dřevem, vrtat vrtačkou, natírat štetcem, tlouct kladivem. Do toho měla Mája s PromiňKubou na každé schůzce či přímo na hřbitově poučné vstupy kolem nových opeřených sousedů, kteří se v budkách zabydlí.

Správa pražských hřbitovů má zájem o další spolupráci, čehož mají brontosauři v plánu využít. Titio se zase zavázalo starat se o pravidelné čištění budek na Hostivařském hřbitově.

Mediální ohlasy