koloběžka

Trhni si nohou! Závodili jsme na koloběžkách celých 24 hodin

Jeden závodník na trati, jeden vyčkávající, než objede kolečko a předá mu štafetu a ostatní v hamakách, u grilu či pod tarpem. Tak vypadal závod 24 hodin na koloběžce. Letos jsme se ho účastnili vedle dalších dětských organizací i Pampelišky, který jel jako jediný v kategorie One Man Team.

Pravidla jsou jednoduchá. Jezdí se dokolečka, každý si zapíše značku za každé kolečko, co ujel. Body se sčítají pro celou stáj a jezdí se štafetovým způsobem. Po uplynutí 24 hodin se kolečka sečtou. Zábava, která neomrzí. Letos se jel již 36. ročník. JIž poněkolikáté umístěný do Divoké Šárky.

Nejnáročnější byla pochopitelně noc. S ohledem na nevelký počet jezdců jsme se museli velice podporovat, abychom udrželi koloběžku v pohybu, ale povedlo se. Na pomoc nám přišli i kamarádi mimo Titio z řad Popcornu či sestry a táty Máji. Bahno po vytrvalém dešti zpestřilo tuto kratochvíli, ale zvládli jsme to bez úrazu.

Závod dopadl, jak dopadl. Užili jsme si ho! A to je hlavní. Kolik že jsme najezdili koleček? Celých 200 koleček, tj. 320 km. Za to nám náleželo 4. místo.