příběh

Velký příběh: Oficiality

  • Publikováno
  • 2 minut čtení
  • Publikováno v O Titiu

Duben, je už teplo tak na mikiny. Setkáváme se ve Skauťáku. Ruchy ze staromáku nevadí. Zasedačka směrem na druhé náměstí je klidnější. Scházíme se pomalu. Švábi na pivo. Sdělujeme si, jaké jsme měli dny a co jsme dělali. Po minutách. Na minuty přesně. Je 18:34, když končíme. Ha ha. Vzniká statistika, která pokračuje nadále. Dodnes.

Víme, že nás Rozruch pod sebe nechce. Chápeme, zkušenosti s dětmi ve spolku nemá. A tak krásná prezentační nabídka to byla. Účto povedeme sami. Kdo bude hospodář? A kdo předseda? Kolik bude statutárů? Co střet zájmů? Kde bude klubovna? Hlásíme se o pořadí k mluvení. Jinak je těžké dostat se ke slovu. Odsouhlasení slavnostního pozdravu vycházejícího z woodcrafterské organizace Kibbo Kift.

Podpisy zakládací listiny. Prezenčka. Hlasování. Druhé hlasování. PromiňKiba zírá, že to je takto oficiálně. #ProminKubo

Registrujeme se pod Hnutí Brontosaurus, respektive píšeme do formuláře pro zájemce. Budou nás snad chtít. Koukáme na Mozek, chceme mít vše správně. Upřesňujeme si práva k jednání. Zakládáme Titio.

Do zakládací listiny píšeme značně neformální části. Třeba naše přezdívky, označení hospodářky v ženském rodě nebo třeba označení, kde k podpisu došlo: v Praze ve Skautském institutu na Staromáku, v čítárně dne 3. 4. 2023 ve 20:43. Nikdo z nás tak specifické označení místa a data na smlouvě zatím neviděl. Zatím nám to připadá vtipné, nabourávat strohý úřednický aparát. Času máme dost, tak to kdyžtak opravíme, říkáme si. Že k zápisu na soud dojde až 19. července, zatím netušíme.

V nočních hodinách se rozcházíme domů s tím, že napříště se potkáme na stejném místě, jen u jiného stolu a snad se zprávou od Brontosaura, že o spolupráci stojí. Bude se hlasovat na valné hromadě. Svou činnost, vlastní vizi, hodláme obhájit.