prázdniny

Veřejný kalendář školních prázdnin

Chtěli jsme do našeho kalendáře akcí na webu přidat termíny školních prázdnin, aby rodiče mohli jasně vidět, kdy děti mají volno a jak se překrývá s našimi výpravami. Mysleli jsme si, že to bude jednoduché, protože určitě bude existovat veřejný kalendář, který se jenom přidá do aplikace Google Calendar. Ovšem bohužel tak tomu nebylo, neboť informace o prázdninách jsou dostupné pouze jako text na různých webových stránkách nebo případně v PDF.

Termíny prázdnin jsme tedy z oficiálních stránek MŠMT ručně zadali do veřejného kalendáře, který je možné si jednoduše importovat do své aplikace kalendáře pomocí funkcionality import kalendáře pomocí URL adresy. Data budeme po zveřejnění dalších termínů aktualizovat.

Věříme, že se kalendář může hodit i dalším oddílům, rodičům a třeba i učitelům, takže se nebojte o něm šířit povědomí.

Jak si přidat kalendář

Automaticky

Tato možnost bude fungovat pouze pokud využíváte Google Calendar. V případě ostatních aplikací využijte manuální způsob přidání kalendáře.

Manuálně

Následující návod je pro aplikaci Google Calendar, ovšem v jiných to bude fungovat obdobně.

  1. Otevřete nastavení aplikace.
  2. V levé nabídce zvolte Přidat kalendář > Pomocí adresy URL.
  3. Do pole URL kalendáře zadejte hodnotu níže a klikněte na Přidat kalendář.

https://calendar.google.com/calendar/ical/c_80e0ebf3642ddcc770fdbcecfa190d381382d51345da505b8fa0341903c76870%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

prázdniny
prázdniny