Malajsie

Poznali jsme dalekou Malajsii. Co nás k tomu vedlo?

Britské královské loďstvo útočí na přístav Melaka, který se brání ze všech sil. Nakonec padne. Tím začíná naše dobrodružství v poznávání Malajsie. Ent se vrátil z několikaměsíční cesty a hned si energicky nakráčel na schůzku, aby všechny zasvětil do tajů cestování.

Prve jsme se vyběhali u námořní bitvy. Následně nám Ent nad mapou ukazoval rozdíly ve vlikosti států a všichni jsme si vyprávěli, kde jsme byli. Nejmenším státem byla Andorry, kterou se nakonec tuším Jáchymovi povedlo skutečně najít.

Poté jsme si ukazovali rozdíly mezi lidmi po celém světě. Padlo mnoho odlišností jako je oblečení, zvyklosti, jídlo, barva pleti, jazyk či třeba vlajka země. Mimo to, že jsme pak měli krátkou soutěž na úkreslení mnoha vlajek po celém světě, nám Ent ukázal i mnoho druhů mincí a bankovek, které během svých cest nechal různě po kapsách.

Některé z dětí velice překvapilo, že bankovka, na které je napsáno 20 může mít hodnotu i 400 český korun. Vysvětlili jsme si, jak to vlastně s penězi chodí a také jsme si řekli, že/proč některé země platí stejnou měnou (kupříkladu eurem) a co to je směnárna.

Na závěr nám Ent ještě ukázal cizí noviny. Třeba budeme mít někdy čas v nich zkoušet i více číst.