veterán

Připomněli jsme si Den veteránů a uctili jsme padlé v 1. světové válce. Děkujeme UHU za lepidla

Na schůzce jsme před rozdělením do družin rozbalili dvě obrovské krabice plné překvapení. V těchto krabicích byly menší krabice a v nich pak parádní dárek od firmy UHU. Ta na webu píše, že vyrábí “bezpečná lepidla pro děti nejen do školy”. Bezpečnost posoudit neumíme, ale zbytek potvrzujeme stoprocentně. Jakmile děti zjistily, že jsou na obalech lepidel Pokémoni, strhnul se okolo nich velký chumel a lítý boj. Ten byl ukončen záhy po zjištění, že lepidel je mnohem víc, než se dětem vejde do kapes a než kolik nám stačí na celoroční činnost.

Následně jsme se rozdělili do družin. K blížícímu Dni válečných veteránů si členové obou družin vyrobili díky zmíněným lepidlům od firmy UHU vlčí máky, které si připnuli na klopu. Vysvětlili jsme si, kdo je to válečný veterán, proč války vznikají, kdy se tradice vlčích máků vzala, že 1. světová válka skončila 11. 11. 1918 v 11 hodin a 11 minut.

Družina starších dětí se vydala směrem k Hostivařskému hřbitovu. Během cesty si členové družiny popovídali o hrdinství a o tom, kdo hrdinové pro jednotlivce jsou a proč. Poté šli na hřbitov k památníku obětem 1. světové války. Tam zjistili, kdo z Hostivaře byl vlivem válečného dění zabit. Těmto a dalším byla složena minuta ticha.

Družina mladších měla program odlehčenější a věnovala se mimo jiné i pokračování akce Duhové střípky. Děti si zahrály hru, která je naučila několik nových topografických značek.

Moc děkujeme firmě UHU za věnování lepidel. Podpora našeho oddílu je důležitá pro to, abychom mohli dělat naši činnost kvalitní a zároveň finančně dostupnou pro všechny. Vážíme si všech podporovatelů, kteří s námi páchají dobro.

veterán